Hawaii Spies

Deze heerlijke zomerse spiesen laten de temperatuur goed stijgen! Door de ananas krijgen ze het echte zomer gevoel mee. We are ready!!

  • Grillen icon
  • Groente icon
  • Kip icon
  • Fruit icon
  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2
WHAT TO BUY

500 gram kippedijen in blokjes van ongeveer 2 cm

1 verse ananas in stukjes van ongeveer 2 cm

2 rode paprika’s in stukjes van ongeveer 2 cm

150 ml sojasaus

150 ml rijstazijn

150 ml zonnebloemolie

100 gram bruine suiker

4 teentjes knoflook fijngehakt

1 pinklengte gember fijngehakt

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 200°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

The Bastard Flexible Skewers

HOW TO COOK

Maak een marinade van de sojasaus, rijstazijn, zonnebloemolie, suiker, knoflook en gember.

Marineer de kippedijen voor tenminste 1 uur in de marinade, langer mag zeker en doet de smaak alleen maar ten goede. Zet in de koelkast.

Haal de kip uit de marinade en rijg de kip om en om met de paprika en de ananas aan de spiesen. 

Grill de spiesen direct op het rooster.
Let op dat de kip niet aanbrandt, want er zit best wat suiker in de marinade.

Gaar ongeveer 15 minuten maar in ieder geval tot de kip een kerntemperatuur van 75 graden heeft.