Grilled Cheese Sandwich

Het grote geheim van een goede tosti is niet wat je ertussen stopt, maar wat je met de buitenkant doet. En wat smeer je dan aan de buitenkant? Er zijn mensen die overtuigd zijn dat je het allerlekkerste resultaat krijgt met mayonaise. Wij gaan voor old school en smeren er boter op.

  • Grillen icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

8 sneden rustiek brood

90 g Gruyère, geraspt

8 plakjes maple bacon  (zie recept hieronder)

Boter; om in te smeren

Voor de maple bacon

Olijfolie, om in te vetten

8 plakken bacon

2 el bruine suiker

1 tl chilivlokken

2 el maple sirup

Verder nodig 

Aluminiumfolie

Gietijzeren steak press (optioneel)

Gietijzeren pan

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 180 graden, direct.

HOW TO COOK

Leg voor de maple bacon een stukje ingevet aluminiumfolie op The Bastard. Leg hierop de bacon, bestrooi na 5 minuten met bruine suiker en chilivlokken en kwast in met de maple syrup. Zet eventueel de gietijzeren steak press alvast op het vuur.

Beleg een boterham met Gruyère en een plak maple bacon. Smeer de buitenkanten in met boter en bak de tosti in de gietijzeren pan aan beide kanten goudbruin. Gebruik eventueel een steak press.