Gevulde Aardappelen

Heerlijke gevulde aardappelen van de BBQ is een ideaal bijgerecht dat altijd een succes is en waar niks mis mee kan gaan! Vul ze bijvoorbeeld met gerookt buikspek. Ga los op de aardappel!

  • Grillen icon
  • Vegetarisch icon
  • Groente icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

Iets kruimige aardappelen (per persoon ongeveer 1 aardappel)

Creme Fraiche

Bieslook

Peterselie

Rode ui

Peper en zout

Eventueel gerookt buikspek voor de niet vegetarische variant

Geraspte kaas

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot ongeveer 200°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Cast Iron Griddle

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

HOW TO COOK

Breng grote pan water aan de kook. Borstel de aardappelen schoon. Zodra het water kookt zout toevoegen en voeg daarna de aardappels toe. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.

Snij ondertussen de bieslook fijn en hak de peterselie. Snipper de ui en voor de niet vegetarische variant het buikspek in kleine blokjes snijden en even uit bakken.

Giet de aardappels af en zet ze even in de koelkast. Halveer de aardappelen vervolgens. Snij van elke aardappel een klein stukje van de onderkant af zodat hij stabiel staat op een serveer bord. Hol de aardappels uit en bewaar de binnenkant. Stamp dit fijn en voeg de bieslook, peterselie, ui, eventuele buikspek en creme fraiche toe. Spatel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Vul nu de aardappels met het mengsel en bewaar de aardappels koud. Steek ondertussen The Bastard aan en grill de aardappels af. Serveer met een beetje crime fraiche en eventueel wat geraspte kaas! Enjoy!