Gerookte zalm op Cederhout

De smaak van het cederhout in de zalm…. hmmm! Doordat de zalm op een lage temperatuur wordt bereid zal deze zalig zacht zijn en komt de rooksmaak ook goed tot zijn recht.

  • Roken icon
  • Vis icon
  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2
WHAT TO BUY

1 stuk zalmfilet van ongeveer 400 gram

sap van ½ citroen

peper

zeezout

een paar takjes dille

beetje suiker 

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 100°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

The Bastard Cederhouten plank

HOW TO COOK

Wrijf de zalm in met zout en suiker en laat voor het beste resultaat de zalm een nacht staan. Verwijder voor het roken het zout en de suiker weer.

Leg de cederhouten plank* met de zalm op The Bastard en sluit de deksel. Rook de zalm in ongeveer 60 minuten op 100 graden. Wanneer de vis net niet meer glazig is kun je deze van de bbq halen. Dep tijdens het roken gestolde eiwitten af met keukenpapier.
Sprenkel het citroensap op de zalm en breng op smaak met peper en zeezout. Garneer de zalm als laatste met een takje dille.

* Sommige BBQ’ers leggen cederhouten plank vooraf in het water, wijn of bier maar dan ben je aan het stomen in plaats van roken. Met een droge plank krijg je juist de rooksmaak in de zalm!