GEKARAMELISEERDE PEER

Een heerlijk recept voor gekarameliseerde peer op de BBQ. Geschikt als heerlijk toetje, dessert of tussendoortje.

  • Garen icon
  • https://thebastard.com/app/uploads/2017/06/Froot.png icon
  • https://thebastard.com/app/uploads/2017/06/Vegetarian.png icon
  • Bereidingstijd: 15min
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

voor 4 personen: 2 harde peren, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels suiker,  1 eetlepel kaneel, 3 eetlepels rum, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels water, 50 gram boter.

FIRE UP THE BASTARD

Verwarm The Bastard tot ongeveer 200 graden.

HOW TO COOK

Schil en ontpit de peren maar laat het steeltje zitten. Smeer de peer goed in met olie en bestrooi ze met suiker en kaneel. Zet de peren recht op in een bakje (gietijzer of aluminium). Bestrooi het bakje met rum, honing, water en boter. Plaats het bakje op het RVS rooster van de barbecue en giet de saus regelmatig over de peren. Laat het saus dik worden. Haal de peren na 10-15 minuten uit het bakje. Laat het saus nog even dikker worden op de barbecue. Bestrooi dit vervolgens over het ijs wat je serveert bij de peertjes.