Gegrilde peer met citroen yoghurt

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest en is vanwege de bewaarbaarheid het in België en Nederland meest geteelde ras. Het sappige vruchtvlees is lichtoranje en zoet, dus uitermate geschikt voor dit heerlijke dessert!!

  • Grillen icon
  • Fruit icon
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4-8
WHAT TO BUY

4 Conference peren

1 citroen

½ tl gemalen kardemom

1 el honing

250 g Griekse yoghurt

30 g pistachenoten

8 amandelkoekjes

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot ongeveer 180°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Cast Iron Griddle

The Bastard Frypan

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

HOW TO COOK

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. 

Rasp de schil van de citroen en meng deze samen met de kardemom en honing door de yoghurt. 

Hak de pistachenoten grof. 

Breek de koekjes in 3 tot 4 stukken.

Verhit de Bastard Frypan voor op de bbq. PAS OP, wordt heet! Gril de halve peren in de pan, of direct op de grill van de barbecue, in ongeveer 5 minuten. Zorg dat ze overal mooie grillstrepen krijgen. 

Verdeel de gegrilde halve peren over de borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi met de pistachenoten en steek er een paar koekstukken in.