Gegrilde bietensalade met Halloumi

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. De kaas is uitermate geschikt in salades, zoals deze bietensalade!

  • Grillen icon
  • Vegetarisch icon
  • Groente icon
  • Bereidingstijd: 3,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 2
WHAT TO BUY

3 rode bieten

3 vrij vastkokende aardappels

Creme Fraiche

Bieslook

1 rode ui

Peper en Zout uit de molen

Halloumi

Olijfolie

Rucola

Balsamicosiroop

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot ongeveer 100°C. Verhoog later de temperatuur tot ongeveer 250°C.  Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Cast Iron Griddle

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

HOW TO COOK

Leg de bieten en aardappels direct op de kolen, caveman style! Grill het in ongeveer 2,5 uur gaar, afhankelijk van de grote. Draai af en toe. Laat ze vervolgens goed afkoelen.

Schil de aardappelen. Snij niet teveel van de schil weg en stamp de aardappels tot puree. Schil de rode bieten en snij deze in gelijkmatige blokjes.

Snipper vervolgens de rode ui en snij de bieslook in dunne ringetjes. Meng de bieten, rode ui en bieslook met de aardappels en voeg hier een paar eetlepels creme fraiche aan toe. Breng dit op smaak met peper en zout uit de molen.

Steek opnieuw de bbq aan of verhit hem verder naar 250C

Snij een plak van ongeveer 1cm Halloumi af per persoon. Grill de Halloumi en draai de Halloumi na een paar minuten een kwartslag voor een mooie grillstreep. Grill aan beide kanten. Haal de Halloumi van de bbq en bestrooi met grove peper en een scheutje olijfolie.

Dresseer de borden met eerst de salade van biet en aardappel en vervolgens met de op smaak gemaakte rucola, met balsamicosiroop. Leg hier als laatste de gegrilde Halloumi op. Enjoy!