• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

        • Meet the
          accessories
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Fruit Flan
Soort gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4

The American dream, dit zomerse dessert en heerlijk voor die lange, lome zomeravonden, waar geen einde aan lijkt te komen. Genieten van de ondergaande zon, spelende kinderen en een goed glas wijn. Doet het ook prima in de brute Hollandse realiteit waar het knetterhard regent, de muren op je afkomen en je er tegen heug en meug gewoon even uit moet. Either way, met deze cobbler straalt in elk geval het zonnetje over the land of the free en the home of the brave.

Wat heb je nodig?

Biscuitdeeg – 125 gr bloem – 40 gr suiker – 1 theelepel bakpoeder – 100 gr boter (zacht) Fruit – 50 gr boter – 150 gr bosbessen – 225 gr aardbeien – 225 gr bramen – 185 gr frambozen – 150 gr suiker – 1/2 eetlepel kaneel – 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat – 1/4 theelepel zout Topping – 250 ml slagroom

Bereidingswijze

White House preparations @POTUS: maak het beslag door de suiker en boter goed door elkaar te mengen op kamertemperatuur. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Dreig met wat handelsmaatregelen en gooi die BBQ aan op 180 °C. Fire in the fruit! Smelt in de pan of ovenschaal de boter en meng het fruit met de suiker, kaneel, nootmuskaat en zout. Grill deze zonnevreugd in de pan tot het borrelt van genot. Roer het nog even los van de bodem. Maar pas op, je weet nooit wat er loskomt. Fast fruit Verdeel het beslag over het fruit. Zet je pan nu boven een indirect vuur door er een plate setter tussen te plaatsen. Bak je cobbler in ca. 30 minuten tot zich zo’n bloedmooie korst heeft gevormd. Klop ondertussen de slagroom op terwijl je je uit alle macht de eerste zin van het Amerikaanse volkslied probeert te herinneren. Serveer de cobbler met veel bravoure en een mooie lobbige lepel slagroom als topping.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Geen Bastard in de tuin, maar een Bastard in de keuken. Ronald Kunis is wel bekend van zijn eigen restaurant ‘Bij Restaurant Qunis’ in Lijnden. Ronald maakt vegetarische geroosterde en gelakte aubergines van The Bastard. Met bloemen en kruiden uit zijn eigen tuin maakt hij een kunstwerk van dit gerecht wat ook jij thuis kunt...
Kijk jij ook altijd uit naar het moment dat de kaasplank op tafel komt? Haal je Cold Smoke Generator en rookmot dan maar uit de kast! Wist je dat je kaas heel goed koud kunt roken op The Bastard? Neem wel een kaas die niet te zacht is. Voor dit recept rook je oude ricotta’s...