Crunchy Beenham

Een broodje beenham met honing-mosterd saus blijft natuurlijk een klassieker. TeunJan van Ooijen pakte deze klassieker beet, en bedacht er een super crunchy kruidenkorst bij.

  • Garen icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Kooktijd: 1 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

Beenham van ongeveer 750 gram
pekel (9 gram coloroso zout op 100 ml water)
sap en rasp van een citroen
rasp van een limoen
bieslook
peterselie
2 eiwitten
35 gram paneermeel
1 teentje knoflook

FIRE UP THE BASTARD

Steek de BBQ aan op een temperatuur van 175 graden

HOW TO COOK

Stap 1: Injecteer 50 ml van de pekel in de beenham
Stap 2: Ingecteer 20 ml van het sap op dezelfde wijze als de pekel
Stap 3: Bewaar in de koelkast voor een half uur
Stap 4: Snij de kruiden fijn en voeg toe aan de eiwitten
Stap 5: Voeg de rasp van citroen en limoen toe aan de eiwitten, en daarna het paneermeel tot het stevig is
Stap 6: Maak verder op smaak met peper en zout
Stap 7: Na een half uur druk de kruidenkorst op de beenham (iets minder dan 5 mm)
Stap 8: Gaar de beenham tot 65 graden kerntemperatuur
Stap 9: Als de korst te donker wordt dek af met aluminiumfolie
Stap 10: Laat de beenham 15 minuten rusten, ingepakt aluminiumfolie

Serveer de beenham met sla op een heerlijk vers broodje.