• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

        • Meet the
          accessories
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Coco Chicken
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Deze in kokosmelk gestoofde kip is heel erg Indonesisch en lekker kruidig, zelfs al gaat hij in een nuchtere Dutch oven. Mals en majestueus en prikkelend voor de neus. Neem er je tijd voor, want in Indonesië heeft niemand haast als het om eten gaat. Je Arloji kun je afdoen.

Voorbereidingstijd: 60 |

Temperatuur: 180 °C, direct

Wat heb je nodig?

6 kippendijen 6 dl kokosmelk 3 sereh stengels (citroengras) 5 daun djeruk purut (limoenblaadjes) 2 eetlepels gula djawa (palmsuiker) 2 eetlepels asempasta (Indische dadels) 3 theelepels zout 3 eetlepels olie Bumbu 100 gr pinda’s 10 sjalotten 8 teentjes knoflook 5 rode Lomboks (Spaanse pepers) 2 cm djahe (Indische gember) 2 cm kunyit (gele wortel/kurkuma) 1 1/2 eetlepel petis udang (garnalenpasta) 1/2 eetlepel ketumbar (koriander/ korianderzaad)

Bereidingswijze

Bumbu Prep Snijd de djahe en de kunyit fijn, snipper de sjalotjes, knoflook en rode lombok fijn en maal de pinda’s tot een bumbu pasta. Voeg vervolgens djahe, kunyit, petis udang en ketumbar toe maak er een mooie pasta van. Steek de BBQ aan op 180 °C. Verhit de olie in een Dutch oven en fruit de bumbupasta samen met de Sereh en de daun djeruk purut tot een geurige tropische substantie. Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Voeg kippendijen, palmsuiker en asempasta toe in de Dutch oven en breng het roerend opnieuw aan de kook. Stoof de kippendijen gaar in ca. 30 minuten of tot kerntemperatuur van 75 °C. Haal de kippendijen uit de Dutch oven en rooster deze tot slot mooi bruin op de BBQ terwijl je ze steeds met kookvocht bestrijkt.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Naast dat Chef André Gerrits de lekkerste tarte tatin maakt, is hij ook pro als het gaat om kippen aan het spit. En hij deelt zijn geheime recept met ons! André Gerrits wel bekend van restaurant ‘t Amsterdammertje en Bistrotel ‘t Amsterdammtje heeft in zijn keuken en op het terras een aantal Bastards staan. Deze...
Kip met koffie en BBQ saus is dé combinatie. Maak hier een sandwich van met getoaste brioche, tropical jalapeño salsa, pancetta en kool salade. Top deze sandwich af met krokant gebakken kippenhuid. Ben je benieuwd naar de video van deze sandwich met espresso kip? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastardnl. Een sandwich maken van The...