Carolina Pork Burger (Whole Hog)

Varkensgehakt is zoals de naam al zegt gehakt gemaakt van het varken. Het kan van vleesonderdelen uit verschillende delen van het lichaam gemaakt worden. Deze sappige burger wordt gemaakt van vlees uit het nek gebied van de varken.

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Vegetable.png icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Pork.png icon
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

Voor de Burger:

500 gram varkensgehakt

10 plakjes ontbijtspek

1 kleine gele ui

4 hamburger broodjes (naar keuze)

peper en zout

Coleslaw:

150 gr verse witte kool

2 el mayonaise

½ el appelazijn

zout en peper naar smaak

Mosterd bbq saus:

50 ml appelazijn

1 el bruine suiker

1 el honing

2 el mosterd

2 el ketchup

2 tl paprikapoeder

2 tl Tabasco

zout en peper naar smaak

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 200°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Gloves

The Bastard Thermometer

The Bastard BBQ Tang

HOW TO COOK

Hamburger:

Bak de plakken ontbijtspek goudbruin en laat afkoelen. Als de plakken koud zijn dan hak je ze klein.

Meng het gehakt voorzichtig met de ui en spek. Verdeel het gehakt in 4 delen en maak er bollen van. Druk de ballen voorzichtig tot burgers die rondom 1 centimeter groter zijn dan de broodjes.

Snijd de broodjes door midden en gril beide zijden kort.

Haal de burgers uit de koelkast en bestrooi ze aan beide zijden met wat grof zout en versgemalen zwarte peper. Leg ze op The Bastard en sluit de deksel.

Na 20 minuten, of een kerntemperatuur van ongeveer 60°C, gril je de burgers om en om af, op hoog vuur, tot ze mooi bruin zijn en een kerntemperatuur hebben van 70°C

Colesla:

Snij de witte kool fijn en meng met de appelazijn en de mayonaise. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Saus:

Meng de appelazijn, bruine suiker, honing, mosterd, ketchup, paprikapoeder en tabasco in een kom en roer dit goed door. Proef of de saus naar smaak is. Voeg eventueel zout, peper of een van bovenstaande ingredienten (extra) toe naar smaak.

Beleg de broodjes met de burger, coleslaw en een flinke klodder saus.