• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Buzz Burger
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

What’s the buzz? De burger van de toekomst bestaat niet per se uit vlees. Tijd om een stukje toekomst tot je te nemen met de burgers van Beyond Meat. To Infinity and Beyond.

Kooktijd: 30 |

Temperatuur: 220° direct

Wat heb je nodig?

– 4 Beyond Burgers – 4 broodjes – 40 gr gedroogd eekhoorntjesbrood – 50 gr fijngesneden kappertjes – 25 gr uienpoeder – 1 grote ui – 2 eetlepels mayonaise – Blaadjes sla – 1 citroen – 50 gr ribbelchips

Bereidingswijze

Interessant dat zo’n in principe vegan recept begint met een naar dier vernoemde paddenstoel. Maak in een blender eekhoorntjesbroodpoeder van gedroogd eekhoorntjesbrood. Rooster het uienpoeder even in een pannetje. Doe de Beyond Burgers in een kom en kneed de kappertjes en het uien- en eekhoornpoeder erdoor. Boetseer er met je handen weer een mooie ronde burger van. Contact is king, Je kan de burgers op een gietijzeren rooster grillen, maar wie van smaak houdt gaat voor de griddle of gietijzeren pan. Het geheim van de smid en dat geven we hier achteloos weg, is immers: hoe meer contact, hoe meer smaak. Snijd nog even de de ui in plakken en grill deze mee met de burgers. De Buzz burgers zijn klaar als de kernthermometer 55 °C roept. Mag ik de mayonaise? Meng wat citroenrasp en sap door de mayonaise heen. Snijd de broodjes open en grill de halve broodjes mooi knapperig. Burger bouwinstructie: smeer de broodjes in met je citroenmayonaise. Een blaadje sla, de burger, de gebakken ui, de ribbelchips en het dekseltje doen de rest.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
De longhaas is nou typisch zo’n stukje vlees dat de slager vroeger voor zichzelf hield. Deze ‘hanger steak’ wordt ook wel de ‘butcher’s tenderloin’ genoemd. Het ziet er een beetje raar uit, er zit een flinke zeen in en het heeft een grove struc- tuur waardoor het niet zo lekker verkoopt. Maar de slager, en...
Steak tartaar van Wagyu Kobe A5? Ja, je leest het goed. Wagyu Kobe A5 is het beste stukje Wagyu rundvlees dat er bestaat. Je hebt verschillende rangen zoals A1, A3 enzovoort, en Kobe A5 is het beste wat je kunt krijgen. Oorspronkelijk komt wagyu uit Japan. Het vlees is bekend door de zeer speciale smaakbeleving...
Zeg nou zelf, wat is er beter dan een dikke Côte de Boeuf met blauwkaas topping? Het recept van deze steak met Diablo topping komt uit het kookboek van Jord Althuizen: ‘Het Ultieme BBQ Boek van Smokey Goodness‘. Jord Althuizen is inmiddels wel dé BBQ-pro van Nederland te noemen, want hij heeft ondertussen al meer...