BEERCAN CHICKEN

Misschien wel één van de makkelijkste recepten voor op The Bastard. Zo klaar en eigenlijk gewoon de lekkerste kip van de barbecue.

  • Garen icon
  • Grillen icon
  • https://thebastard.com/app/uploads/2017/06/Poultry.png icon
  • Bereidingstijd: Lang
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

Voor 4 personen: hele kip, 180 gram bruine suiker, 3 theelepels chilipoeder, 1 theelepel paprika- poeder, 2 theelepels gemalen mosterd zaad, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel gemalen, zwarte peper of in plaats van al deze kruiden The Bastard kruiden rub, bier, chicken sitter.

FIRE UP THE BASTARD

Verwarm The Bastard tot ongeveer 175 graden. Zet de topventilatie en bodem- ventilatie voor een derde open. Voor dit gerecht heb je de plate setter nodig. En eventueel de chicken sitter om ervoor te zorgen dat je kip niet kan omvallen.

HOW TO COOK

Maak de kip schoon en dep deze droog. Mix in een kom alle kruiden en suiker en stop dit kruidenmengsel in de kip en op de buitenkant van de kip. Giet bier in de chicken sitter. Schuif de kip over de chicken sitter heen, zodat de kip blijft staan. Zet de kip op het grillrooster en laat deze 75 tot 90 minuten gaar worden. Kip met kernthermometer goed meten. Moet boven de 75 graden zijn. Haal de kip van The Bastard en verwijder de chicken sitter na een paar minuten, anders verbrand je je vingers!