Beer Can Burgers By Miss BBQ

Miss BBQ: Dit recept was de grote barbecue trend van vorig jaar, maar is inmiddels al een klassieker geworden die niet mag missen in je barbecue reportoire! Leuke aan deze burger, is dat je geen broodje meer nodig hebt en je kan enorm variëren met de vulling, dus je hebt elke keer andere smaken en een nieuw gerecht.

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Pork.png icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Beef.png icon
  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4-6
WHAT TO BUY

Voor het gehakt:
1 kilo gemengd of rundergehakt
50 ml melk
naar smaak rub voor een rund
50 gram paneermeel

Voor de vulling: (gebruik wat je lekker vindt, dit zijn wat ideeën waarmee de burgers gevuld kunnen worden)
ui – paprika – champignons – blauwader kaas – prei – tomaten, zonder de pitjes – witlof – bleekselderij

Om de burger af te dekken:
plak cheddarcheese of
plak old Amsterdam of
plak mozzarella of
Ander soort goede smeltkaas

Voor om de burger:
20 plakken ontbijtspek, de langste die je kan vinden

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot ongeveer 150 graden. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

Blikje

 

 

HOW TO COOK

Meng het gehakt met de melk en de rub die je hebt gekozen. Voeg de paneermeel toe tot het gehakt plakkerig is en goed pakt. Zet een pan op het vuur of de wok op je barbecue en gaar de groenten die je hebt gekozen om je burger mee te vullen of bak de groenten in een pan op het fornuis.
Neem een koud blikje bier of een glas en zorg ervoor dat je een theedoek naast je hebt liggen die vies mag worden.
Maak van het gehakt ballen van gelijke grote. Neem een bal en maak deze plat. Zet het blik of je glas in het midden en vouw het gehakt om het blikje. Neem de ontbijtspek en leg deze rondom het gehakt als een soort plakband. Pak de theedoek en pak het blikje vast.
Wiebel voorzichtig het blikje uit het gehakt. Herhaal deze stappen totdat je alle beer can burgers klaar hebt staan om te vullen.
Pak je groentenmengsel erbij en vul alle beer can burgers. Zet ze voorzichtig indirect op de barbecue. Maak een rookpakketje met aluminium folie of voeg je houtsnippers direct op de kolen.
Meestal gebruik ik Mesquite. Grill de burgers voor ongeveer 50 minuten en voeg dan het plakje kaas toe voor over de burger.

TIP: Naast veel groenten voeg ik ook altijd wat kaas aan het mengsel toe. Dit geeft veel smaak en maakt de burger nog sappiger!