Babi Pangang met Pulled Pork!

Babi pangang, in Indonesië en Maleisië geschreven als babi panggang, is de naam voor verschillende gerechten uit het Verre Oosten gemaakt van varkensvlees. Wij maken dit oosterse gerecht direct van The Bastard!

  • Garen icon
  • Varken icon
  • Bereidingstijd: 9 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

1kg Varkensschouder

Olijfolie

Peper en Zout

 

Voor de saus:

Suiker

2 sjalotten

1 teentje knoflook

2 takjes thijm

Stukje gember

Halve rode peper

1 sereh stok

2 blikjes tomatenpuree

2 blaadjes laurier

2 kruidnagels

2 jeneverbessen

 

Voor het gerecht

320 gram rijst

300 gram gemengde groenten

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot ongeveer 110°C en gebruik een The Bastard Plate Setter. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Plate Setter

The Bastard Bear Claws

The Bastard Core Thermometer

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

HOW TO COOK

Bereiding van het vlees

Smeer de PulledPork in met olijfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Leg de varkensschouder op The Bastard en gaar deze tot een kerntemperatuur van 83 graden. Pak vervolgens de schouder in met aluminiumfolie en gaar langzaam verder. Pak na een uur de schouder uit de folie en check met een cocktailprikker of het vlees zacht is en uit elkaar te trekken. Pak het weer terug in en laat het ongeveer een kwartier rusten buiten de bbq.

Trek het vlees uit elkaar met The Bastard Bear Claws. 2 vorken kan ook.

 

Bereiding van de saus

Maak karamel van de suiker op een laag vuurtje.

Snij de sjalotten, gember, thijm, rode peper, sereh in stukken en hak de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de karamel samen met de laurier, kruidnagel en jeneverbessen en bak even kort door. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg vervolgens 750ml water toe en breng aan de kook. Los de karamel op en laat de saus trekken. Zeef de saus en voeg de pulledpork toe.

 

Bereiding van het gerecht

Kook de rijst gaar.Bak de groenten gaar en bak de rijst even kort mee. Breng op smaak met peper, zout, worchestersaus, tabasco.

Dresseer de rijst en verdeel de pulledpork over de rijst. Enjoy!