American Style Bavette

De bavette is een dikke rand vlees die in de flank van de koe zit. Het vlees heeft een grove en lange draad, waardoor je zou denken dat het een taai stuk vlees is. Niets is minder waar, het is een heerlijk stukje mals vlees met ontzettend veel smaak.

  • Grillen icon
  • https://thebastard.nl/app/uploads/2017/06/Beef.png icon
  • Bereidingstijd: 2,5 uur
  • Moeilijkheid:
  • Personen: 4
WHAT TO BUY

1 Kilo Bavette/Flank steak

Grof zeezout naar smaak

Vers gemalen peper naar smaak

Voor de marinade;

1/3 kopje olijfolie

1/4 kopje honing

1/3 kopje sojasaus

2 el rode wijnazijn

1/2 tl vers gemalen zwarte peper

2 teentjes knoflook

FIRE UP THE BASTARD

Steek de Bastard aan tot 200°C. Verder nodig:

The Bastard Kamado Barbecue

The Bastard One Minute Lighter

Houtskool naar keuze

The Bastard Cast Iron Grid

The Bastard Gloves

The Bastard BBQ Tang

Vershoudzak

Aluminiumfolie

HOW TO COOK

Snij de bavette in 4 gelijke stukken en maak snedes van ongeveer een centimeter uit elkaar, dwars op de draad van het vlees.

Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.

Marineer de steaks goed en doe ze vervolgens met de overgebleven marinade in een grote vershoudzak.

Sluit de zak en plaats deze voor minstens twee uur in de koelkast.

Haal na de 2 uur de steaks uit de marinade en bestrooi royaal met het zout en de versgemalen peper.

Plaats de steaks op de hete grill van The Bastard en grill ze 4-6 minuten aan elke kant. Eén keer draaien is voldoende.

 

Bedek de steaks met aluminiumfolie en laat de steak 10 minuten rusten.

Snij dunne plakjes, dwars op de draad, lichte diagonaal zodat de plakjes breed zijn.