Wat is een Kamado? 

De Kamado is een traditionele Japanse manier van koken en is na WO II in de VS populair geworden toen de Amerikaanse soldaten de kamado’s meenamen uit Japan, nadat de soldaten door hadden hoe smaakvol de gerechten waren uit deze karakteristieke kleipot. In de VS zijn verschillende merken keramische barbecues. Vanaf 2007 is de kamado in Europa geïntroduceerd. 

De kamado onderscheidt zich van een gewone barbecue in zijn veelzijdigheid. Door de goede isolatie is een zeer nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk en kan je op de keramische bbq naast gewoon barbecueën, ook roken, slow cooken, stoven en zelf pizza’s bakken. De kamado wordt gestookt op houtskool, waardoor een echte hout en vuur smaak aan het product wordt meegegeven. 


Is de The Bastard kamado hetzelfde als de andere merken?

Professionals in outdoor cooking zijn erg enthousiast over the Bastard. The Bastard is zeker zo goed als andere merken keramische barbecues alleen prettiger geprijsd. Het heeft een strak Nederlands design en is alleen leverbaar in de kleur zwart.   


Waar verschilt de nieuwe Bastards van tov van eerdere Bastard modellen?


De nieuwe Bastard is er in de modellen Large en Medium beide nu ook in een mat zwarte Urban versie


Wat zijn de verbeteringen van de New Bastard:

  • Stevige gietijzeren precisie topschijf die meer lucht uitlaat geeft en het extra voordeel heeft dat deze blijft staan in de stand die je ingesteld hebt als je de Bastard opent.
  • Nieuwe Bastardproof thermometer
  • Rock hard tafelbladen en handvat
  • Easy open schanier systeem dat er voor zorgt dat the Bastard met minder kracht geopend kan worden
  • Heavy Duty RVS grillrooster dat 100% past bij de kwaliteit van the Bastard
  • Dutch design onderstel gemaakt van stevig gegalvaniseerd plaatstaal dat ook nog is gecoat in de kleur van the Bastard (glanzend of mat bij de Urban)
  • Compleet met platesetter, rvs kolenmand en rvs ash lifter. Het voordeel is dat je je Bastard in een handomdraai kunt ontdoen van as en door het deelrooster in de kolenmand je het vuur beter kunt regelen. Beide opties zijn als losse accessoires te bestellen voor in bestaande Bastards Large en Medium

De Bastard Compact en Small zijn niet veranderd.


Zit er garantie op de The Bastard kamado?

Bij The Bastard gaan we alleen het beste. We gebruiken de allerhoogste industrieel keramiek (cordoriet) om Bastards van te maken. 100% bestand tegen extreme temperaturen. Oersterk en met 20 jaar garantie.

Ook de andere onderdelen zijn gemaakt van de allerbeste kwaliteiten in materiaal. Het gebruik van RVS of gehard staal, dan wel afgewerkt met subtiele powder coating, zorgen voor een maximale duurzaamheid in weer en wind. 


Is The Bastard er ook in andere kleuren?

Voor The Bastard vonden we zwart eigenlijk de enige juiste kleur. Is there any other color?


Wanneer krijg ik mijn bestelling?

Je bestelling wordt meteen doorgestuurd naar ons centraal magazijn. Je ontvangt vooraf bericht wanneer je bestelling wordt afgeleverd. Op de Bastard Small na worden deze op een pallet geleverd tot aan de deur. Dit kan ook tot aan de tuindeur zijn en meestal ook wel in de tuin, afhankelijk van de toegankelijkheid.


Kan de The Bastard het gehele jaar gebruikt worden?

The Bastard is ongecompliceerd, kwalitatief en veelzijdig. Ontdek de eerlijke manier van grillen, slow cooken, barbecueën, (pizza’s)bakken of roken. Voor iedereen die van lekker koken houdt, het hele jaar door.