• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

        • Meet the
          accessories
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Grand Ribs Of Beef
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4-6

Vrienden worden met je slager is altijd een goed idee. Dit soort

Voorbereidingstijd: 240 |

Temperatuur: 110 °C, indirect.

Wat heb je nodig?

Voor het ribstuk 1 heel ribstuk van ca. 4 kg 6 teentjes knoflook, in plakjes 10 takjes verse rozemarijn, gerist Voor de rub 200 g Maldon zeezout 70 g basterdsuiker 25 g mosterdpoeder 25 g gerookt paprikapoeder 25 g versgemalen zwarte peper Verder nodig plate setter kernthermometer aluminiumfolie

Bereidingswijze

Snijd met een scherp mes kleine gaatjes in het ribstuk en duw er plakjes knoflook en rozemarijnblaadjes in. Houd 4 cm afstand tussen de gaatjes. Maak een rub van Maldon zeezout, basterdsuiker, mosterdpoeder, gerookt paprikapoeder en zwarte peper, en smeer er het hele ribstuk mee in. Leg het ribstuk, met het vette deel aan de bovenkant, op het rooster boven de plate setter van The Bastard. Blijf de kerntemperatuur van het vlees controleren en blijf goed opletten vanaf 50 °C (55 °C is al behoorlijk rare/medium; een mooi moment om het vlees eraf te halen). Dit kan 3 uur duren. Dek het ribstuk losjes af met wat aluminiumfolie, zodat het nog wat door gaart. Snijd na 15 minuten het ribstuk aan. Het makkelijkst is om dit per rib te doen. TIP #1 Je kunt het ribstuk ook wat minder lang garen (tot 50 °C). Laat dan even rusten en snijd tussen de ribben door. Je houdt dan drie à vier enorme tomahawk steaks over. Smeer die in met wat olie en gril krokant. TIP #2 Vang in een druippan het vocht op. Kook dit in een pannetje met wat knoflook, rozemarijn en boter tot een simpel sausje.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Leo Alkemade wel bekend als acteur, cabaretier en als schrijver laat je zien hoe hij zijn favoriete recept van The Bastard maakt; picanha met een salsa en prei. In dit recept maakt Leo gebruik van de BBQ-techniek reverse sear. Maar wat is reverse sear eigenlijk? Reverse sear bekend letterlijk ”omgekeerd grillen”. En dat is eigenlijk...
Wie next level wil gaan met zijn Tomahawk maakt er een chimichurri van beenmerg bij. Maar wat is chimichurri? Chimichurri is een Argentijnse saus/marinade die veel wordt gegeten bij gegrild vlees. Alleen door deze chimichurri gaat gerookt beenmerg. Om dit te maken heb je runderbotten nodig, die het liefst in de lengte zijn doorgesneden. Vaak...