Barend van Norden: Bistecca Di Manzo Con Formaggio Di Pasta e Parmigiano

Bistecca Di Manzo Con Formaggio Di Pasta e Parmigiano

Ingrediënten.

  • Gerecht voor 4 personen.
  • Entrecote 1 kg
  • Peper
  • zout
  • 6 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 zakje verse basilicum
  • 1 zakje rucola sla
  • 1 zakje gepelde pistachenootjes
  • 1 bak verse pappardelle ( koelverse pasta 250 g )
  • 100 g grano padano kaas ( in flinters geschaafd )

Bereidingswijze.

  • Peper en  zout de Entrecote lichtjes in.
  • Laat de Bastard op temperatuur komen van zo’n 150 graden.
  • Schroei de Entrecote mooi aan op het gietijzeren rooster, zodat het een mooie brand structuur heeft aan alle kanten,
  • Laat daarna het vlees op een kern temperatuur komen van 55 a 60 graden.
  • Daarna het vlees nog even verpakken in de folie a 15 minuten.

Bereiding Tomatensaus.

(ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken

Bereidingswijze Pappardelle pasta.

  • Pappardelle is een bredere variant van de Tagiatelle.
  • Kook deze in ruim gezout water a 10 minuten a dente.
  • En giet deze daarna af, voeg er een klein beetje olijfolie bij en plaats de deksel weer op de pan.

Opmaak.

  • Neem een mooi groot bord, zorg ervoor dat het bord een half uurtje in de oven opgewarmd is.
  • Verdeel wat rucola sla aan 1 zijde van het bord.
  • Leg 3 a 4 plakjes entrecote op de rucola sla.
  • Verdeel wat pappardelle pasta op en bord, en giet hier de tomatensaus overheen.
  • En als laatste de grano padano kaas over de pasta.

Eet smakelijk.