Welke houtgeur combineert met welk gerecht?

Een van de voordelen van een Bastard is dat je er naast grillen, stoven, (pizza)bakken, roosteren ook prima mee kunt roken. Je kunt gerechten die je klaarmaakt een extra smaakdimensie meegeven door gebruik te maken van specifieke houtsnippers. Dit geeft het gerecht een heel bijzondere smaak. Wat zijn mooie houtgeuren en bij welke gerechten passen deze met name?
Walnoot (Hickory): geeft een zoet, sterk, hartig bijna bacon achtige smaak. Het combineert mooi bij alle soorten rood vlees maar zeker bij varkensschouder.
Esdoorn (Maple): geeft een zacht zoete, licht milde rooksmaak erg verfijnd en combineert voortreffelijk bij kip, gevogelte, varken en wild.
Berk (Birch): de smaak van berk is mild met rook accenten die niet uitgesproken zijn. Het geeft een mooie match met varken en vis.
Jenever (Juniper): als je houdt van en dichte rokerige smaak met een balsamico frisse houtige geur dan is jenever je favoriet. Combineert erg goed bij rund en ander vet vlees.
Beuken (Beech): heel aromatisch, licht pittige vuur smaak. Doet het goed bij ham, zalm en niet zo voor de hand als je kaas een rook smaak wil geven.
Spelen tijdens het barbecuen met verschillende geur houtsnippers geven je gerechten extra smaak sensaties. Zo haal je nog meer plezier uit je Bastard!
The Bastard