Handige accessoires voor een kamado BBQ

Voor een geslaagde barbecue is het van belang om het jezelf vooral niet te lastig te maken, zodat je meer tijd hebt voor gezelligheid.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zelfs op een gemakkelijke barbecue als een kamado, maken de juiste accessoires het leven een stuk makkelijker.

Het belangrijkste accessoire voor een kamado barbecue is de plate setter, die je gebruikt voor indirecte garing. Door een hitteschild te plaatsen tussen je gerecht en de hete kolen, heb je veel meer controle over de garing. Je eindproduct kan eigenlijk niet aanbranden en gaart heel mooi en gelijkmatig. Eindelijk de oplossing om het aanbranden tot het verleden te laten behoren.

Je hebt de keuze uit gietijzeren plate setters en een keramische versie. Het belangrijkste verschil is dat de gietijzeren net wat beter tegen een stootje kan en dat de omgekeerde plate setter gelijk een fantastische gietijzeren grill is.

Op de plate setter kan je een ander veelgebruikt accessoire gebruiken. Namelijk de dripping pan. Deze lekbak vangt vet en vocht op dat uit je vlees of vis gerecht vrij komt, zodat dit niet op de plate setter ophoopt en vuile rook kan creëren. Ook kan je wat je opvangt in de lekbak gebruiken voor een heerlijk sausje, of het opgevangen vocht gebruiken om het vlees mee te bedruipen.

Met een grillverhoger of grill elevator creëer je een extra etage om op te roosteren. Met dit accessoire heb je extra ruimte in je kamado. Zelfs 60 % meer. Ideaal als je verschillende gerechten tegelijkertijd klaar maakt of als je voor een grote groep aan het barbecuen bent.

Met een gietijzeren wok op je kamado kan je als een echte aziatische straatkok authentiek high en fast de heerlijkste gerechten maken. Door de intense hitte blijft groente lekker knapperig en vlees snel krokant.

The Bastard