Learn from the pro Grate Goods

Bij topsport draait het om details, en diegene die de details het best voor elkaar heeft wint goud. Voor René Ausema is het met barbecueën […]

Learn from the pro BBQ Junkie

Het barbecueën in Nederland wordt steeds exotischer. Maakte je het voorheen nog heel bont met een vrolijke Souvlaki? Tegenwoordig vliegen de recepten rond je oren […]

Houtskool

Een gevleugelde uitspraak is dat je het van hout stoken drie keer warm krijgt; door het te kappen, kloven en branden. Dat is niet helemaal […]

Brining en curing

Aan het eind van de maand is het weer tijd voor ons zoutrantsoen. Het klinkt nu een beetje gek in een tijd waarin we door […]

Koud roken bij een winter BBQ

Wat een sneeuwpret was het zeg. Code oranje, heel Nederland op z’n gat. Dikke pakken sneeuw. Oh nee, toch niet. En al waren er een […]

Goede voornemens

Als rasechte Bastard heb jij gedurende de feestdagen natuurlijk in weer en wind gestaan om jouw kamado perfect op temperatuur te houden voor een sappige […]

Joost Bekkers: Special Ribeye

Special Ribeye 6 personen Ingrediënten: Ribeye: Ca. 500 gr Black Angus Ribeye aan één stuk met mooie vetverdeling Olijfolie Peper Zout (Maldon) Ui crème: 8 […]

Tjal Oosterveld: Liefmans Cherry Ribs

Liefmans cherry ribs Op basis van 2 paar Spareribs Benodigdheden: een bbq 2 Spareribs (naturel natuurlijk) Scheut olijfolie 2 chunks rookhout (cherry en/ of appel) […]

Wat is dat nu eigenlijk, een kamado?

Een kamado is een soort bolle houtoven, gemaakt van hitte- en weerbestendig aardewerk. Het idee en ontwerp van een kamado gaat duizenden jaren terug met […]

BBQ extra gezond!

Barbecueën is eigenlijk de meest pure vorm van eten bereiden. Wil je heel gezond barbecueën dan vraagt dat specifieke gerechten en ingrediënten. Benieuwd naar een […]